Select Page

Tijekom listopada na lokacijama Firule i Križine izvršena je primopredaja razne medicinske opreme nabavljene u sklopu projekta “Unaprjedjenje sustava dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC Split”. Riječ je o 14 samoširećih balona s maskom, 6 kompleta za terapiju kisikom, 13 inhalatora, 23 pulsnih oksimetara, 1 spirometru, 16 EKG aparata, 1 ergometru, 15 defibrilatora, 27 monitora za nadzor vitalnih funkcija pacijenata i 2 intrapartum kardiotokografa, koji su isporučeni i montirani na 16 klinika/odjela KBC-a u Splitu, kao i u podružnici KBC-a Split u Zagvozdu.

Pulsni oksimetar je prijenosni neinvazivni uređaj namijenjen za lokalnu provjeru zasićenja kisika (SpO2), odnosno postotak molekula hemoglobina koji nosi O2 u arterijsku krv, kao i stope pulsa odraslih i pedijatrijskih pacijenata.

Defibrilator je uređaj koji obnavlja normalan rad srca tako što šalje električni puls ili šok na srce, a koristi se za sprječavanje ili ispravljanje aritmije (otkucaj srca koji je neujednačen ili koji je prespor ili prebrz). Defibrilator također može obnoviti otkucaje srca ako se srce iznenada zaustavi.

(30.10.2019.)